Over ons

Op zolderkamers door heel Zeeland zijn zowel beginnende als gevorderde beatproducers actief met het produceren van hiphop tot club beats en van dubstep tot dance beats.

Het platform voor Zeeuwse beatproducers
The Beatyard is sinds 2018 het platform voor Zeeuwse beatproducers. Met The Beatyard wordt beatproducers de mogelijkheid geboden en voorzien in de behoefte om mede-beatproducers op een laagdrempelige manier te ontmoeten, kennis te maken met andere muziekgenres, te experimenteren, elkaar te inspireren, kennis te delen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Zeeuwse beatproducers Chris Smith (DJ Vindictiv), Tom Wattel (DJ TO-WA) hebben The Beatyard opgericht. In de periode 2020-2021 is Richard Mars (Rebl One / Zeeland Hip Hop) betrokken geweest. Sinds 2021 zijn Tom en Chris de contactpersonen van The Beatyard.

Eigentijdse vorm van cultuurparticipatie
The Beatyard bevordert en versterkt – als eigentijdse vorm van cultuurparticipatie –  op een laagdrempelige, kleinschalige en bottom-up manier de beatproducingcultuur onder (amateur)muzikanten in Zeeland.

Dankzij financiële bijdragen in 2020 van: VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie en met support van Kunsteducatie Walcheren en Kaffee 't Hof is The Beatyard uitgegroeid tot het on- en offline platform in Zeeland op het gebied van beatproducing in de breedste zin van het woord.